Saturday, April 01, 2006

1. aprillil Berliinis - muljeid

Istun Berliinis easyinternetcafe's ja veedan oma laupäeva. Polegi kunagi varem Saksa klaviatuuri kasutanud, qwerty asemel on siin qwertz ;)

Miks ma siin Berliinis olen? Meil on käsil järjekordne sales manageride meeting, mis on juba igakuiseks traditsiooniks saanud. Tegelikult saabusin siia juba neljapäeval, reedel oli meil miiting ja siis laupäev kondas igaüks niisama ringi. Kuna ma lendasin siia otse Vilniusest, siis oli mul aega juba neljapäeval selle linnaga tutvust teha. Mis siis silma hakkas?

1. Berliinis on veel hullem ehitusmaania kui Tallinnas, Riias ja Vilniuses kokku. Berliner Domi juures on koht (täiesti kesklinnas seega), kus 360 kraadi ümber vaadates tuvastasin mina 16 erinevat kraanat. Unvermöglich! Jääb mulje, et Berliini müür on alles eelmisel aastal maha vöetud (6 tähte siin ju ei ole).

2. Berliin meenutab kohati rohkem Istanbuli kui Berliini. Meie hotell asub kesklinnast ca. 2 km eemal, kus 70% naistest kannavad pearätti ja rahvas suhtleb omavahel öümgüüyzy keeles ;) Ja kui puhastverd sakslasi kohtad, siis on nad enamasti üksi vöi heal juhul abikaasaga, türklased on aga ALATI vähemalt kahe alla 5 aastase lapsega. Theke omad järeldused, milline Saksamaa tulevikus välja hakkab nägema...

3. Hinnad on mega odavad. Üksteise järel on tänavatel LIdL, Kaiser, Norma ja Aldi. 1 euroga saad osta üksköik mida. Köhu saab täis 1,50 eur maksvaid döner kebabe nosides...

4. Köik kohalikud söidavad heade saksa autodega. Kohe hakkas silma, et BMWsid, Audisid ja Mesasid on siin niipalju, et keskmine ameeriklane kukkuks imestusest pikali. USAs on ju isegi 3 seeria bemm teatavasti luksusauto ;) Hakkasin nalja pärast Forde otsima ja umbes 20 minutit ja 60-100 autot hiljem nägin esimest Fordi. See seisis silla peal ja vilgutas avariitulesid ;)

5. Sakslased pole ikka oma minevikust üle saanud. Siin ei jaksagi pikalt sellest kirjutada, aga hitleri suhtes on siin ikka kompleks ja köva häälega ei julgeta nalju teha. Esimese aprilli puhul siiski üks sobilik must huumorikilluke:

"Miks Hitler enesetapu tegi?"

"Ta ei jaksanud gaasiarveid ära maksta!"

Kui vahepeal sadas pikalt vihma, siis nüüd on jälle päike väljas. Kuulan kohalikke raadioid ja jalutan siin veel paar tundi ringi ja siis hotelli sauna!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home