Wednesday, January 30, 2008

Tugevad tulemused TEOlt ja Normalt

Kui esmaspäeval pärast kauplemise lõppu tuli tulemustega välja Leedu Telekom (TEO), siis täna hommikul enne turu avanemist tulid välja Norma IV kvartali tulemused. Kuna minu OÜ investeeringutest moodustab Norma hetkel 35% ja TEO 23%, siis on need tulemused mulle ka väga südame- ja rahakotilähedased ;) Õnneks võib kokkuvõtlikult öelda, et mõlemad firmad ületasid neile pandud ootusi ja andsid kindlustunnet valitud strateegia õigustamiseks.

TEO puhul on peamiseks murelapseks võimalus, et nende fikseeritud telefoniside tulud jätkuvad langemist, sest inimesed liiguvad üha enam mobiilside poole. Õnneks selgus, et TEOl õnnestus 4. kvartalis koguni vastavat tulu 1.5% võrra kasvatada. Samas jätkus internetiteenuste kiire kasv ja TEO on ennast edukalt positsioneerinud ka TV turul (pakkudes Eesti Telekomile sarnast kodulahendust). Kokku kasvas TEO käive 4. kvartalis 12,2% ja kasum enne tulumaksu kasvas 21%. Seega igati head tulemused. Jaotamata kasum moodustab hetkel 0.24 LTL aktsia kohta ning TEOl on raha hetkel bilansis 0.47 LTL aktsia kohta. Aktsia hind hetkel on 2.13 LTL. Seega saaks firma lõdva randmega maksta välja 0.24 LTL aktsia kohta, mis teeks dividenditootluseks whooping 11.2%. Kui see ei ole rahalehm, siis mis on?

Norma puhul olid tulemused veelgi tugevamad. 4. kvartalis kasvas käive 29% (müük Venemaale kasvas 67%, millest omakorda 79% moodustasid Lada Priorale disainitud turvasüsteemide tarne. Seega tundub, et idee, et Norma haarab endale Venemaalt uut käivet tänu sealsete autode turvalisuse tõusule, on endiselt jõus). Norma kasum 4. kvartalis kasvas 28%. 2007. aasta puhaskasum aktsia kohta oli 8.02 krooni (2006. aastal 6.49 krooni).

Mis aga Norma huvitavaks teeb, on tema bilanss. Normal on hetkel bilansis raha aktsia kohta 41 krooni (aktsia maksab hetkel 5 eur ehk 78.2 eek). Norma jaotamata kasum aktsia kohta on 57.75 eek. Seega on firma P/E suhe (kui raha bilansist välja võtta) 4.6. Kui see ei ole hea value investment, siis mis on?

Ahjaa, TEO on ka tarkinvestor-spets Kristjan Lepiku üks investeerimisidee.

Labels: , ,

2 Comments:

Blogger Jaak Roosaare said...

Avot-Vazi jaanuarikuu müük on arenenud jõudsalt +14.5%. Buy-buy Norma ;)

9:17 AM  
Blogger Jaak Roosaare said...

Normalt siis taas 5 krooni aktsia kohta dividendi. Rahapott muudkui kasvab...

3:01 PM  

Post a Comment

<< Home