Friday, April 20, 2012

Lühikeseks müügi eripära!

Täna oli selline huvitav päev, et hommikul helistas mulle Alo Vallikivi LHV Pangast ja uuris, kas mul on lahti lühikene positsioon ZSL-is (kahekordse võimendusega hõbeda karuindeks). Ütlesin, et nii see on. Veidi kohmetunult seletati mulle, et see on nüüd vaja 24 tunni jooksul maha müüa või muidu tuleb sundlikvideerimine. Põhjuseks see, et omanik tahab laenatud aktsiaid tagasi saada. Võib muidugi oletada, et väikest rolli mängib ka see, et LHV maksab ise aktsiate laenamise intressi eest ja ZSL puhul võib see olla päris krõbe.

Igatähes panin oma hoole ja armastusega soetatud positsiooni väikese kahjumiga täna kinni ja üritan nüüd veidi aega shortimisest eemale hoida. Päris ebamugav, kui selline kõne oleks mind tabanud pärast hõbeda 5% hinnalangust (mis oleks toonud kaasa positsiooni kahjumi ~10%).

Positiivsema poole pealt käisime Mariaga täna Viljo sünnipäeval ja saime juttu ajada elusa väljahääletatud supermodelliga. Väga põnev!

Aktsiate koha pealt veel, et olen vahepeal ostnud veidi juurde eraisikule Tallinna Vett ja Kaubamaja ning ettevõttele Olympicut ja müünud veidi Olainfarmi.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Miks sa LHV-d nuumad? Usa asju saab suurepäraselt IB kaudu treidida ja seda kordades odavamalt kui LHVs.

9:53 AM  

Post a Comment

<< Home