Saturday, January 28, 2012

Top 5 ways for Tallinna Vesi to screw KA!

Konkurentsiamet käib juba mitmendat kuud kohut Tallinna Veega, et saavutada erastamislepingu tühistamine ja alandada TV tariife ca. 30%. Kohtuvõitlus jätkub, Parvus müüb oma 1m+ aktsiat ja hind püsib 6.35 peal. Samal ajal on vähemalt 5 (tegelikult sitax rohkem) võimalust, kuidas TV saab ikkagi hinnad samaks jätta või isegi tõsta (mõlemal juhul on praegune hind haigelt odav).

1. Maksaks kogu raha välja dividendideks.
2. Võtaks laenu, nii palju kui antakse ja maksaks välja dividendideks ja kapitali tagastuseks
3. Hindaks "sõltumatute hindajate" (a la Arco Vara) abil veetorustiku üles ca. 3 korda, umbes nii nagu KA peadirektor seda oma energiafirmaga tegi ja jätaks hinnad samaks
4. Kehtestaks mingi kuumaksu või tasu torustiku eest, alandades samal ajal vee hinda. Võiks isegi teha eratarbijale paketi "kasuta palju jaksad" millel on min. tasu ca. 20 eur.
5. Vallandaks pool olemasolevast personalist, laseks kvaliteedi veel alla ja süüdistaks selles riiki. Samal ajal kasutaks meetodit 1 ja 2.

Kui see ka ei aita, siis tuleb lihtsalt käia avaliku sektori hoonetes kraane lahti keeramas. Huvitav, et inimesed aru ei saa, et eraisikuid veehind ei koti ja jur. isikutele on tegemist justkui turistimaksuga.

Long TV!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home