Wednesday, October 25, 2006

Playtechist, Olympicust ja muidu investeerimisest

Minu käest on viimasel ajal küsitud, et kas ma olen lolliks läinud, et Playtechi aktsiaid osta soovitan. Ei ole. Enam ei soovita ka. Soovitasin pärast seda, kui aktsia päevaga kukkus 250 penni pealt 140 peale. Rääkisin oma tuttava Renega, kes seal töötab - enamus nende businessi tuleb USAst väljaspoolt, mille alusel võis oletada, et turg reageeris uudisele üle. Ootasin kiiret hüpet ülespoole - see on ka tulnud - täna maksab Playtech 172 penni.

Selleks, et Playtechi pikaajalise investeernguna soovitada, peaks viima läbi veidi põhjalikuma analüüsi, milleks poel hetkel aega. ;(

Olympic ostu idee oli see, et olemasolevad aktsionärid ei saa oma aktsiaid aasta otsa müüa ja seega pole ühtegi vana müüjat turul vastas - hind liigub üles.

Ohuks oleks olnud see, kui suured fondid (a la pensionifondid) oleksid märkimisest loobunud (eelkõige ilmselt kasiinoäri maine pärast) - õnneks ei loobunud ja kõik Hansa ja EÜP pensionärid on rõõmsad kasiinoomanikud. Raha ei haise, ütles selle kohta äripäeva ajakirjanik (kes on Gambias käinud, teab et isegi raha haiseb vahest;)).

Kes Olympicust tahab kiiresti raha saada, siis on minu meelest turvalisem müüa aktsia enne 3. kvartali majandustulemusi, sest vähimgi negatiivne üllatus võib vallandada paraja müügilaine (seda nii era- kui fondiinvestorite seas). 5.73 on päris hea hind ja rohkem kui enamik meist lootis teenida.

Kes tahab kauem hoida, see peab olema valmis võimaluseks, et pärast tulemusi aktsia kukub. Samas võivad tulla ka ootusi ületavad tulemused ja aktsia rokib edasi. Who knows...

Minu meelest on endiselt hea investeering Olvi aktsia. Hind on küll vahepeal kõvasti tõusnud, kuid investeerimistees püsib endiselt ja hind on ikka madalam kui Saku. Olvi potentsiaal peitub Leedu ja Läti turul, mis eelmisel kvartalil jõudsid pisikesse kasumisse, kuid mis eriti veel olvi tuludesse osakaalu ei anna. Fizz on Leedu siidriturul liider ja kui vaadata Eesti turgu, siis siidriturg on kogu profiti arengumootoriks. Long Olvi.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home