Friday, March 16, 2007

Juhid lahkuvad...

Eile õhtul hakkas silma huvitav artikkel Postimehes, kus kirjutatakse, et Trigoni Varahalduse juhttöötajad otsustasid kambakesi lahkuda. Kohe meenusid sarnased juhtumid LHVs ja Supremas (LHVs on see vist toimunud lausa mitmete lainetena, eks sai ju LHV isegi alguse kui Lõhmus Hansast minema jooksis). Kuna parasjagu teen kodutööd ka oma magistriõpingute jaoks kontrollingu nimelises aines, siis on see teema väga põnev.

Mida ikkagi teha, et Sinu firma ajud koos klientidega minema ei jookseks? Kas see on üldse välditav? Ma arvan, et need teemad on aktuaalsed iga firmaomaniku jaoks, eriti kui tegutsetakse teadmistepõhises ärivaldkonnas (nagu näiteks investeerimine, koolitus jms). Mulle on jäänud mulje, et lause: "kaua Sa paksu ikka toidad" on muutunud kuidagi liiga populaarseks. Ehk oleks aeg üheks tõsiseks majanduslanguseks, mis paneks inimesed oma töökohti rohkem hindama?

Ma tean firmat, kus võtmetöötajaid üritati kinni hoida osalusega, kuid kui sulle ikka kuulub 6% firmast, ei ole see siiski eriline präänik. Eriti, kui alternatiiviks on teha oma firma ja olemasolevate kliendisuhetega nö. rege vahetada.

Ilmselt on parim lahendus ikkagi hea töökliima ja suhted töötajatega. Selles aspektis on mul alati suu imestusest lahti, kuidas SW suudab hoida koos sellist kogust talenti.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home