Tuesday, March 27, 2012

Olympic maksab 10 senti aktsia kohta kapitali tagasi

Olympic (OEG) tuli välja aktsionäride kokkukutsumise teatega ja nagu oodatud, siis dividendi ei maksa (see pole ka seaduslikult võimalik, sest masuaegadest on OEGl bilansis kirjas korralik kogunenud kahjum). Küll aga makstakse taas välja kapitalitagastust, seekord 10 senti aktsia kohta. Hinnaga 1.25 teeb see tootluseks ca. 8% ja taaskord ületab jõudsalt hoiuseintresse.

Friday, March 16, 2012

Esimene dividendipääsuke on kohal!

Eile tuli oma aktsionäride üldkoosolekule kutsega välja Tallinna Kaubamaja. Traditsionaalselt on koosolekukutses tehtud ka ettepanek kasumi jaotamiseks. Sellel aastal on plaanis välja jagada dividendiks 0.35 eurot aktsia kohta, mis praeguse aktsiahinnaga (5.6 eurot) teeb tootluseks veidi üle 6%. Kindlasti parem kui raha hoiusel hoida, seda enam, et jagamisele läks vaid 66% teenitud puhaskasumist.

Dividendisaajate nimekiri pannakse lukku 26. aprillil (seega tuleks aktsiad soetada vähemalt 3 päeva varem) ja dividend makstakse välja 27. aprillil.

Olen ise näpuotsaga Tallinna Kaubamaja ostnud oma eraisikukontole, et veidi Tallinna Vee aktsiale seltskonda pakkuda. Tallinna Veelt ootaks 0.80 eurot dividendi ja tootlust üle 10%. Siinkohal tekib küsimus, miks siis mitte kõik raha hoopis TVEAT aktsiasse panna kui Kaubamaja tootlus on "vaid" 6%? Ilmselt on vastuseks IRL ;)

Friday, March 09, 2012

Tallinna Vee saaga jätkub

Olen vahepeal korjanud Tallinna Vee aktsiaid kokku ja pean uhkusega tunnistama, et olen nüüd 100 suurima aktsionäri seas, vaid mõned positsioonid tagapool EBSi pinginaabrist Risto Villersist. Aga arenguruumi veel on, nägin hiljuti unes, et mul on 40 000 aktsiat nagu Stefan Anderssonil. Ilmselt on Tallinna Veest saanud minu jaoks idee fix ;)