Thursday, May 27, 2010

SW vilistlased meedias

Täna selline huvitav päev, et vaatan hommikul Hommikutelevisiooni ja järjest külalised on SWga seotud. Esimesena on eetris Madis Põldsaar, kes sõidab täna rulaga Pärnust Tallinnasse. Siis rääkis patareide kogumisest Ragn Sellsi tegelane Indrek Anepaio (kes vist Telli tiimis müüs) ja siis tuli jutuks Karin Orase ja Mait Kauba poolt veetud uus e-autokool Teooria.ee.

Mis me sellest järeldame? Ma arvan, et 5-10 aasta raames on Eesti meil üle võetud ;)

Labels:

Sunday, May 16, 2010

Põhjalikumalt SAF Tehnikast

Nagu juba eelnevalt kirjutasin, tulid eelmisel nädalal SAFi kvartalitulemused ja üle hulga aja oli tegu ilusate numbritega. Kvartali EPS oli 0.2 LVL ja kassajääk suurenes enam kui 700 000 LVLi. Firmal on vaba raha ca. 1 latt aktsia kohta ja muidu ilus bilanss. Kuigi aktsia hüppas selle peale enam kui 25%, siis päev hiljem vajus hind tagasi 0.6 LVLi tasemele.

Ma ise pean SAFi enda selle aasta oluliseimaks investeeringuks - tegu on ühe madalaimalt hinnatud väärtpaberiga, mida ma oma 10+ aastase investeermiskarjääri jooksul olen näinud.

Mõned näited (arvestades aktsia hinnaks reedese sulgemishinna 0.6 LVL ja aktsiate arvuks 2.97 miljonit - firma koguväärtus seega 1.78 miljonit latti)):

1. Firmal puudub võlg ja bilansis on 2.9 miljonit latti raha - seega on aktsia hetkel peaaegu poole odavamalt saadaval kui sularaha hulk bilansis!

2. Eelmise kvartali kasum oli 607 000 latti ja vaba rahavoog üle 700 000 lati. Seega EPS 0.2 ja KVARTAALNE P/E suhe 3 ringis!!!

3. Firma omakapital on 6.2 miljonit, see on enam kui kolm korda rohkem kui firma turuväärtus.

4. Ettevõtte käibevarad on 7.2 miljonit ja põhivarad tänu suurele kogunenud amortisatsioonile 536 000.

5. Firma likvideerimisväärtus (kanda maha kogu põhivara ja näiteks 50% varudest) oleks ca. 4.4 miljonit latti ehk enam kui 3 korda rohkem turuväärtusest.

Labels:

Tulevasest hüperinflatsioonist...

Hiljutiste Euroopa sündmuste taustal on USA mured jäänud tahaplaanile. Naljakas on kuulda gurude soovitusi, et hoidke igaks juhuks eurost eemale, sest euroga on varsti kaputt. Samal ajal on USA olukord endiselt kehva ja paranemist pole eriti näha.

Leidsin hea video, kus räägitakse lähemalt hetke rahanduslikust olukorrast ja väärismetallidest. Kõikidele kulla- ja hõbedahuvilistele soovitan vaadata alates 28. minutist.

Long silver!
Link youtubes.

Labels:

Wednesday, May 12, 2010

SAF Tehnikalt üle ootuste head tulemused, aktsia +25%!

Olen hetkel Peterburgis ja meie ilusas hostelis on korralik wifi ka. Käisime just Pushkini restoranis shampust joomas ja nüüd tutvun netis päeva majandusuudistega (elagu euro!). Ja hakkas silma, et SAF Tehnikalt tulid täna üle ootuste head tulemused.

Link on siin. Kiire kokkuvõte: käive kasvas 27% (viimase 7 kvartali parim tulemus), üle hulga aja on firma jälle kasumis (kvartali kasum 0.6m latti). Siinkohal tuletaks meelde et kogu firma maksis eilse seisuga veel 1.5m latti!!!

Aktsia tõusis täna 25% aga kui loota, et SAF on mõõnast üle saamas, siis on paarsada protsenti veel tõusuruumi.

Labels:

Thursday, May 06, 2010

MARKET CRASHHHH!!!!

Hetkega USA turud -10%. OOO mai gaaad!

Kuulujutud, et keegi pani 16 miljoni futuuri asemel turgu 16 miljardit ;)))